IN- EN UITSCHRIJVING

Inschrijving in onze praktijk

Onze praktijk is momenteel gesloten voor nieuwe inschrijvingen. Onze maximumcapaciteit is bereikt en we willen kwalitatief goede zorg blijven geven aan de patiënten die reeds bij ons zijn ingeschreven. Zodra we de mogelijkheid zien om weer nieuwe patiënten aan te nemen, zullen we dat kenbaar maken op de website.

U kunt zich nog wel bij onze praktijk inschrijven als uw familieleden al patiënt bij ons zijn en u in hetzelfde huis woont. Ook kunt u uw pasgeboren baby gewoon bij ons inschrijven. In deze gevallen kunt u het inschrijfformulier invullen.

 

Klik hier voor het formulier: Verklaring van Inschrijving.

 

We verzoeken u bij de inschrijving uw legitimatiebewijs mee te nemen omdat wij verplicht zijn eenmalig uw legitimatie te controleren.

 

Inschrijven is ook uitschrijven bij uw vorige huisarts

Bij het wisselen van praktijk is het noodzakelijk dat u zich laat uitschrijven bij uw vorige huisarts. Dit is met name belangrijk, omdat zorgverzekeraars namens u betalingen verrichten aan huisartsen. Het moet voor alle partijen duidelijk zijn waar en per wanneer iemand staat ingeschreven. Dit voorkomt problemen in het betalingsverkeer waar u als ingeschrevene last van zou kunnen krijgen.

 

Inschrijven is ook beslissen over toestemming voor het LSP

Als u ’s avonds of in het weekend naar de dokter moet kan de arts uw belangrijkste medische gegevens bij ons opvragen via een beveiligd netwerk (LSP = Landelijk Schakelpunt). Dit kan alleen als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. U kunt toestemming aangeven op het inschrijfformulier, door een toestemmingsformulier in te vullen en in te leveren of online via de website www.ikgeeftoestemming.nl (hiervoor heeft u uw DigiD nodig). Voor meer uitgebreide informatie kijkt u op de website www.vzvz.nl of leest u de folder (waarin ook een digitaal in te vullen formulier is opgenomen).

 

Uitschrijving uit onze praktijk,

vertrek naar een andere huisarts

Wanneer u verhuist of om een andere reden zich laat inschrijven bij een andere huisarts verzoeken wij u om dit via MijnGezondheid.net door te geven. U kunt dan in een e-consult het volgende aangeven: uw nieuwe adres, de naam en het adres van de nieuwe huisarts, en of u ons wel of geen toestemming geeft voor het overdragen van uw medisch dossier aan uw nieuwe huisarts. Mocht dit niet via MGN lukken, dan kunt u ook het uitschrijfformulier in vullen. Na het invullen van dit formulier kunnen wij voor u de overdracht van uw medisch dossier naar uw nieuwe huisarts regelen.

 

Klik hier voor het formulier: Verklaring van Uitschrijving.

 

Waarom is correcte in- en uitschrijving van belang?

Huisartsen en verzekeraars handelen de meeste betalingen/declaraties zoveel mogelijk onderling af. Om dit te kunnen doen is het noodzakelijk te weten wie bij welke huisarts staat ingeschreven. Als dat niet duidelijk is, moesten we u lastig vallen en vragen om een brief met handtekening. Dat is dankzij de ION-database verleden tijd. De ION (Inschrijving Op Naam) database is door huisartsen in Nederland gemaakt en hierin staat wie bij welke huisarts is ingeschreven.  Wilt u hier meer over weten, volg dan de link ION-database of ga naar Stichting ION Inschrijving op Naam.

 

Betalingen meestal automatisch

Huisartsen en verzekeraars handelen de meeste betalingen/declaraties zoveel mogelijk onderling af. Indien rechtstreeks declareren niet mogelijk is krijgt u van ons een rekening. De betaling geschiedt bij voorkeur door middel van automatische incasso.