Praktijkoverdracht van huisartsen van Groeningen en Hofhuis naar huisartsen Lin en Seggers

Per 1 juli 2021 zullen huisartsen van Groeningen en Hofhuis hun praktijk overdragen aan huisartsen Lin en Seggers. Hieronder kunt u de brief lezen die hierover door hen verzonden is in maart:

 

Geachte heer / mevrouw,

Op 1 juli 1998 zijn wij vol verwachtingen als jonge huisartsen in het toen nieuw gebouwde pand op de Hoopjesweg  gestart.

Nu 23 jaar later zullen wij op 1 juli 2021 de praktijk verlaten, rijk gevuld met de meest uiteenlopende levenservaringen als bagage in onze tassen.

Met erg veel dankbaarheid en ook plezier kijken wij dan ook terug op al die momenten in de spreekkamer of bij u thuis waar u ons het vertrouwen gaf en uw persoonlijke verhalen met ons heeft gedeeld. Dit wederzijds vertrouwen is iets heel bijzonders in ons vak, heel veel dank daarvoor.

We verlaten een mooi sterk team en onze plaats zal worden ingenomen door twee fijne en kundige collega’s, Jorien Seggers en Yuan Lin. Zij zijn al deels bij ons werkzaam en zullen zich in bijgesloten brief aan de ommezijde aan u voorstellen.

Wij zullen in de toekomst als huisarts voor allerlei hand- en spandiensten inzetbaar blijven in de regio, maar ook meer ruimte hebben voor ons eerste kleinkind en bezoek aan één van onze zonen in het buitenland.

Een afscheid in deze tijd heeft helaas zijn beperkingen. Als we elkaar niet meer zien op het reguliere spreekuur is er, als u dat wenst, in de maand juni de gelegenheid een afspraak te maken voor een kort afscheid consult.

Mochten wij elkaar niet meer zien of spreken, u blijft in ons hart en wij wensen u alle goeds en bovenal een goede gezondheid!

Met vriendelijke groeten,

Bart Hofhuis & Kitty van Groeningen

——————————————————————————-

Geachte heer / mevrouw,

Als uw nieuwe huisartsen stellen wij onszelf graag kort aan u voor.

De afgelopen periode hebben wij, Jorien Seggers en Yuan Lin, al heel prettig samengewerkt als vaste huisartsen in de Zwolse wijk Stadshagen. We kwamen er achter dat we dezelfde dingen belangrijk vinden, zoals het leveren van goede zorg en laagdrempelig benaderbaar zijn. Wij geloven dat dit het beste kan door samen te puzzelen en te zoeken naar de beste oplossing, rekening houdend met uw wensen en situatie. Ook willen wij u graag helpen bij het maken van gezonde leefstijlkeuzes.

Door als huisarts langere tijd het eerste aanspreekpunt voor onze patiënten te zijn, kan er een persoonlijke band worden opgebouwd. Dat is iets wat wij heel mooi vinden en waarom wij kiezen voor een eigen praktijk.

 

Jorien Seggers:

In Bilthoven groeide ik op als dochter van een huisarts met een praktijk aan huis. Mijn voorliefde voor het vak is daarmee niet vreemd. Na mijn studie Geneeskunde in Groningen promoveerde ik bij de kindergeneeskunde. Voor het werk van mijn partner Laurens, die sportarts is, zijn wij in Zwolle beland. Daar heb ik, onderbroken door de geboortes van onze zonen Lucas en Sjoerd, mijn specialisatie tot huisarts gedaan. Het laatste jaar van mijn opleiding mocht ik bij huisartsenpraktijk ’t Veen doen. In deze periode heb ik absoluut een zwak voor het prachtige Hattem en haar leuke inwoners gekregen. Ik ben ook actief voor de Vereniging Arts en Leefstijl en geef graag nascholingen over mijn vak, voornamelijk aan doktersassistentes.

 

Yuan Lin:

Ik ben opgegroeid in de buurt van Den Bosch en ik heb in Groningen geneeskunde en psychologie gestudeerd. Voor mijn coschappen ben ik samen met mijn partner Michiel, die psychiatrisch verpleegkundige is, naar Zwolle verhuisd waar wij nog steeds met veel plezier wonen. Ruim een jaar geleden hebben wij onze zoon Elio mogen adopteren vanuit de Verenigde Staten. Vanaf het laatste jaar van mijn huisartsenspecialisatie ben ik begonnen met het opleiden van coassistenten en een physician assistant. Opleiden is iets wat ik altijd met veel enthousiasme gedaan heb en ook bij praktijk ’t Veen wil gaan voortzetten.

Wij zijn heel erg trots en blij dat wij samen de praktijk van dokter Hofhuis en dokter van Groeningen kunnen overnemen. Wij kijken ernaar uit om u te ontmoeten!

 

Jorien Seggers en Yuan Lin