Griep- en pneumococcen vaccinatie 27 Oktober 2020 —in De Marke—. Corona maatregelen van toepassing, neem uw uitnodiging mee!


De jaarlijkse gratis griepvaccinatie wordt gegeven op dinsdag 27 oktober 2020,
locatie De Marke, Deandelsweg 2, aan patiënten van onze huisartsenpraktijk die hiervoor een persoonlijke uitnodiging hebben gekregen.

De griepvaccinatie wordt, voor wie daarvoor in aanmerking komt, gecombineerd met de pneumococcen vaccinatie. U ontvangt hiervoor mogelijk 2 aparte uitnodigingsbrieven.

Lees deze informatie goed. Vanwege Corona zijn extra maatregelen van toepassing

Het tijdstip waarvoor u bent uitgenodigd staat vermeld op uw uitnodiging, de toegewezen tijd kan niet veranderd worden. Neem uw uitnodigingsbrief mee, zonder deze brief kunt u niet gevaccineerd worden.

Griepvaccinatie
De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Mensen die hiervoor in aanmerking komen krijgen een persoonlijke uitnodiging. Zie voor verdere uitleg hierover de website Voor wie is de griepprik? Mocht u menen wel voor de griepprik in aanmerking te komen, maar geen oproep ontvangen hebben, neemt u dan contact op met de assistente ná 14 oktober.

Algemene informatie over de griepcampagne is te vinden op: www.rivm.nl .
Meer informatie over wat griep is, en wat u er eventueel zelf aan kunt doen kunt u vinden via thuisarts.nl.

Pneumococcen-vaccinatie

Iedereen die geboren is tussen 1-1-1941 en 31-12-1947 (mensen die dit jaar 73, 74, 75, 76, 77, 78 of 79 jaar worden of zijn geworden) krijgt een uitnodiging van de huisarts voor een gratis pneumokokkenprik. Zij worden gevaccineerd tegen de 23 meest voorkomende typen pneumokokken. Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden op uw leeftijd. De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt. Algemene informatie over de pneumococcen-vaccinatie is te vinden op: www.rivm.nl  .

Als u bent uitgenodigd voor zowel de Griepvaccinatie als de Pneumokokkenvaccinatie, neem beide brieven mee, en u mag
de tijd op de brief van de Griepvaccinatie aanhouden. U hoeft niet 2x te komen.

Let op! Coronamaatregelen

Uw huisarts neemt maatregelen tegen het coronavirus. Het is daarom veilig om naar de locatie te komen. Wij verwachten uw hulp:

  • Blijf thuis bij 1 of meer van de volgende klachten: verkoudheid, keelpijn, niezen, hoesten, opeens moe, niet meer ruiken of proeven, koorts. U kunt later een nieuwe afspraak maken
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Kom stipt op de aan u toegewezen tijd, kom niet te vroeg
  • Buiten wachten. Houdt rekening met het weer.


Belangrijk voor een goede gang van zaken voor u en voor ons:

De griepprik wordt meestal in de bovenarm gegeven. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken. Geen overhemd met lange mouwen.

De bovengenoemde dag en tijd zijn uitsluitend gereserveerd voor het geven van de griepprik. Dit betekent dat er op dat moment geen ruimte is om andere zaken te bespreken of regelen.

Wanneer belt u met de praktijk?

  • Als eerder gebleken is dat u allergisch bent voor deze prik, of voor fenol.
  • Als u deze prik al eerder heeft gekregen, bijvoorbeeld in het ziekenhuis.
  • Als u op dit moment chemotherapie krijgt of in de laatste 3 maanden heeft gehad.

 

Mogelijke bijwerkingen

  • Uw arm kan na de griepprik enkele dagen pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn.
  • Klachten als lusteloosheid, hoofdpijn en verhoging kunnen voorkomen nadat de griepprik is toegediend. Dit is geen griep. Deze bijwerkingen ontstaan doordat uw lichaam denkt dat er sprake is van een echte infectie. De bijwerkingen zijn dus een signaal dat het vaccin werkt.

 

Uitzonderingen

Als het voor u onmogelijk is om te komen op 27 oktober, raadpleeg dan onze website vanaf woensdag 4 november. Wij zullen na de vaccinatieronde op 27 oktober een reserve datum plannen later in het jaar. Eerder kunnen we u hier niet over informeren omdat er mogelijk extra vaccins besteld moeten worden en opnieuw een Corona-veilige setting moet worden georganiseerd.

 

Uitsluitend voor patiënten die om medische redenen thuis gevaccineerd moeten worden, en voor bewoners van Hanzeheerd de Bongerd en Nieuw Bloemenstijn: voor hen geldt een afwijkende datum: zij ontvangen een aparte uitnodiging voor de griepvaccinatie op dinsdag 3 november.Accessibility